_RS24098x_edited.jpg

© Laure-Anne Iserief

Over BATMAT

De oprichting van BATMAT is het organische gevolg van een goed draaiende artistieke samenwerking van 4 jonge makers: Carli, Heleen, Sabien en Silke. Zij leerden elkaar enkele jaren geleden kennen, tijdens hun eerste stappen in het werkveld. Kort daarna besloten ze hun zin, enthousiasme en krachten te bundelen om samen een voorstelling te maken. Vanuit deze nieuwsgierigheid om samen te werken, ontwikkelden ze hun eerste voorstelling THIS SIDE UP, waarna al snel het verlangen groeide om samen de toekomst aan te gaan als collectieve makers binnen een gezelschap.

 

BATMAT is een theatergezelschap waarin, vanuit de verschillende achtergronden van de makers, gezocht wordt naar een eigenzinnige en sprekende beeldtaal die uitmondt in frisse en fysieke theatervoorstellingen. Thema’s die herkenbaar zijn voor alle leeftijden komen aan bod om zo prikkelende theatervoorstellingen te maken voor een jong publiek én ook hun ouders en leerkrachten.

 

Carli Gellings studeerde af als danser aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg in 2015. Na haar studies was ze te zien in voorstellingen van fABULEUS, Max Last en LAP vzw. Met haar afstudeersolo Flamingo’s will never die won ze de prijs voor Beste Nederlandse en Belgische danssolo’s 2016 op het Festival Tweetakt. Momenteel is ze te zien in voorstellingen van WOEST en Collectief dOFt en werkt ze als choreografe bij fABULEUS aan de jongerenvoorstelling We go places. Binnen BATMAT maakt ze deel uit van de artistieke kern en ontfermt ze zich over de communicatie en spreiding.

 

Heleen Desmet studeerde af in 2016 aan Luca Drama in Leuven. Met haar afstudeervoorstelling Sneeuwlicht won ze de Luca Drama Award en werd ze geselecteerd binnen de programmatie voor jong werk op Theater aan Zee. Na haar studies was ze te zien in voorstellingen van Max Last en fABULEUS. Op dit moment is ze vooral actief als maker en speler bij haar eigen gezelschap Collectief Verlof en bij Fernand. Daarnaast is ze ook te zien in voorstellingen van Max Last en Het Wolk. Binnen BATMAT maakt ze deel uit van de artistieke kern.

 

Sabien Van Moorter studeerde, na het behalen van haar master in Klinische Psychologie, in 2016 af aan KASK Drama in Gent. Haar afstudeervoorstelling #1HOLLOW werd geselecteerd binnen de programmatie voor jong werk op Theater aan Zee. Na haar studies speelde ze mee in voorstellingen van fABULEUS en Het Wolk en maakte ze de jongerenvoorstelling Wonderkind. Op dit moment is ze vooral actief als maker en speler bij Fernand en is ze te zien in voorstellingen van Het Wolk. Binnen BATMAT maakt ze deel uit van de artistieke kern en ontfermt ze zich over de zakelijke en dagelijkse leiding.

 

Silke Verslype studeerde af in 2012 aan de Kleinkunst opleiding aan het Conservatorium in Antwerpen. Haar afstudeervoorstelling If I’m a Hyena I am a lean and hungry one werd geselecteerd voor het Fringe Festival. Na haar studies maakte en speelde ze mee in voorstellingen van Thomas Ryckewaert en Blauwhuis. Ze is momenteel actief als muzikante bij haar eigen band Roxie Horse en speelt mee met De Delvers. Binnen BATMAT maakt ze deel uit van de artistieke kern.